Slo-vidvd-borza

Predstavljajte si Vročino, le da drug z drugim nista obsedena policaj in ropar, Pacino in De Niro, ampak dva policaja, Gerard Depardieu in Daniel Auteuil, ki skušata - vsak po svoje, s svojimi triki in metodami - potolči enigmatično, maskirano, zelo učinkovito roparsko bando, njuno tekmo pa še dodatno komplicira dejstvo, da je šef pariške policije (Andre Dussolier) tik pred upokojitvijo in da sta Depardieu in Auteuil najbolj resna kandidata za njegovega naslednika. Eh, še dodatna komplikacija: Auteuil se včasih tušira z Depardieujevo ženo. Razlog več, da koalicija med njima ni mogoča. In seveda, razlog več, da se lahko valita le iz kaosa v še hujši kaos, iz klavnice v še hujšo klavnico. Trilerju 36 Quai des Orfevres - elegantnemu, elegičnemu, kompleksnemu, antiemtivijevskemu - se nikamor ne mudi. Realizem ujame brez živčne, epileptične kamere, kar danes ni mala stvar. Posut je s samimi slabimi novicami, zato hoče, da vsako razumete. In ko imate občutek, da razumete, se gotovo motite. V slow-motionu.

Kapsule

Matrica - Reloaded: Druga Matrica je gospa v črnem, popisana z besedami cool, chic, sexy in cyber. Noir is basic. Vse je pač črno, tako good guys kot bad guys. In sončna očala še vedno ostanejo na očeh - ne glede na moč udarca.

Matrica - Revolucija: Neo obtiči v vicah, med Zionom in Matrico. Čas je za Revolucijo - in ljudje, kar jih je še ostalo, vedo, da lahko do svobode pridejo le z orožjem... ee, z narodno-osvobodilnim bojem...ee, z digitalno verzijo Biblije.

Podvodna deklica: Zagrenjeni upravnik stanovanjskega kompleksa v bazenu odkrije podvodno deklico, najboljšo zgodbo svojega življenja. Mitomanska romanca via M. Night Shyamalan. Paul Giamatti & Bryce Dallas Howard.

Jaz, ti in nadloga Dupree: Dupree, infantilni zabušant, se prilepi na svojega starega prijatelja njegovo ženo - z vso kolateralno škodo, ki sledi. Komedija, ki je smešna cca. dve sekundi in pol. Owen Wilson, Matt Dillon & Kate Hudson.

Huda mravljica: Mulca, terorizira, gazi in mrcvari mravlje, čudežni napoj nekega lepega dne za kazen pomanjša na velikost mravlje. Animirana pridiga o smislu strpnosti in multikulturalizma. Julia Roberts & Meryl Streep.

Moja super bivša: Hudo tipični nice guy, ki ima tipične probleme s tipičnimi bejbami, nabaše na hudo atipično bejbo, ki fuša kot superjunakinja. Aseptični remix Supermana in Usodne privlačnosti. Luke Wilson & Uma Thurman.