Jure Novak

9. 10. 2001  |  Mladina 40  |  Kultura

Biti pri sebi

Iztok Osojnik, pesnik

Iztok Osojnik

Iztok Osojnik
© Matej Mljač

Jesensko jutro v Ljubljani. Skozi okno so prvi žarki sonca že zimsko plašni. Navsezgodaj, nekje na drugi strani mesta, Iztok Osojnik vstane iz tople postelje, se usede za mizo ter nekaj ur piše in ureja svoje tekste. Nato med ravsanjem z dve leti starim sinom preleti dnevno časopisje, nekaj malega pozajtrkuje in se odpravi v Društvo slovenskih pisateljev, kjer vsak dan od desetih do dveh opravlja delo direktorja mednarodnega literarnega festivala Vilenica. Morda se to sliši malo, vendar "delam ves dan. Popoldne se ukvarjam s socialnimi jajci." Sprejemi, sestanki, srečanja. Mamljivo, a Iztok ni tip človeka, ki bi v takih izumetničenih stikih s pomembnimi osebnostmi ravno užival. "Vilenica je resno drag projekt, ta denar imam zmerom nad glavo."

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €