MLADINA Trgovina

Jure Trampuš  |  foto: Uroš Abram

1. 7. 2014  |  Družba  |  Intervju

Jaz verjamem v Boga, ne v Janeza Janšo ali Milana Kučana.

Dr. Ivan Štuhec

Moralni teolog dr. Ivan Štuhec ni ravno navdušen nad tednikom Mladina. Ni navdušen niti nad stanjem v Sloveniji, skrbi ga, pravi, da iz ozadja Sloveniji vladajo stare politične elite. In pravi, da ni paranoičen.

Z Ivanom Štuhecem smo se pogovarjali v njegovi sobici na teološki fakulteti. Pogovor z njim je bil podoben retoričnemu boksu. Štuhec rad pretirava, izziva in je v svojih stališčih nepopustljiv, še posebej, kadar pogovor teče o politiki. Štuhec prizna tudi napake cerkve, a zanje je v prvi vrsti krivo preveliko zaupanje. Kljub vsemu po koncu pogovora Štuhec ni bil slabe volje, nasprotno, nekajkrat smo se tudi nasmejali. In tu in tam smo se z njim tudi strinjali. Enkrat. Tako na pol.

Nedavno ste dejali, da se v Sloveniji ne počutite doma, da Slovenija ni več vaša domovina. Gre za težke besede. Zakaj tako razmišljate?

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.