Staš Zgonik  |  foto: Borut Kranjc

13. 5. 2016  |  Mladina 19  |  Družba  |  Intervju

»Alkohol je politično trši oreh kot tobak.«

Mag. Vesna Kerstin Petri, dr. med

zdravnica, vodja sektorja za krepitev zdravja na ministrstvu za zdravje, o državni regulaciji tobaka, alkohola in konoplje

Psička dr. Vesne Kerstin Petrič ima sladkorno bolezen in potrebuje redne odmerke inzulina, zato jo večkrat spremlja v službi.

Psička Vesne Kerstin Petrič ima sladkorno bolezen in potrebuje redne odmerke inzulina, zato jo večkrat spremlja v službi.

Zdravnica, ki se je po končanem študiju na medicinski fakulteti in enoletni praksi v Južni Ameriki odločila, da se bolj kot v bolnišnici vidi na področju javnega zdravja, že vrsto let vodi oddelek ministrstva za zdravje, katerega poglavitna naloga je preprečevanje škode, ki si jo z neodgovornimi odločitvami in ravnanji ljudje povzročajo sami. Njihov novi protikadilski zakon čaka na obravnavo v vladi. Želeli bi si tudi zaostrovanja zakonodaje na področju alkohola, a je to v Sloveniji precej Sizifovo delo. Nikakor pa ne želijo nič slišati o legalizaciji uporabe konoplje za rekreativno uporabo.

Kako ste sprejeli nedavno novico o uspehih nevrologov na ljubljanski Pediatrični kliniki pri zdravljenju epilepsije s kanabinoidi?

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.