Miha Štamcar

 |  Mladina 49  |  Kultura  |  Knjiga

Janez Bogataj: Izbrane gostilne in restavracije 2006/2007

Založba Rokus, zbirka Prisrčnica, Ljubljana, 2006, 2980 SIT

Najboljših 24 slovenskih restavracij in gostiln po mnenju dr. Janeza Bogataja. Ni povsem jasno, ali gre za vrstni red (kot se mu zapiše na koncu) ali za zemljevid "boljših" jedi od Primorske do Prekmurja. Okusi so kakopak različni, od podobnih Ilovarjevih in Sršenovih zapisov pa tegale loči nekaj dodanih receptov iz posameznih oštarij.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,5 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje:

Miha Štamcar

 |  Mladina 49  |  Kultura  |  Knjiga

Najboljših 24 slovenskih restavracij in gostiln po mnenju dr. Janeza Bogataja. Ni povsem jasno, ali gre za vrstni red (kot se mu zapiše na koncu) ali za zemljevid "boljših" jedi od Primorske do Prekmurja. Okusi so kakopak različni, od podobnih Ilovarjevih in Sršenovih zapisov pa tegale loči nekaj dodanih receptov iz posameznih oštarij.

Sicer pa klasika: Zemono, Franko in Raduha plus nekaj Krasa in prazen zemljevid jugovzhodne Slovenije. Pa še: v isti vasi bi se raje odločil za Ruj kot za Ravbarja, in če greste v Kamnik pod Krimom k Zgornjemu Kirnu, ne smete mimo Spodnjega Kirna. Pa na Rotundo smo tudi pozabili, verjetno bi bila pot predolga. Ampak, kot rečeno, okusi so različni.

+ + +