MXM

27. 8. 2003  |  Mladina 34  |  Kultura  |  Plošča

The Derek Truck's Band: Soul Serenade

CD '03, Columbia; distribucija: Dots Records

Četrti solo projekt Dereka Trucka, tako in drugače neposrednega podmladka dinozavrske institucije The Allman Brothers Band, je bil dejansko posnet še pred njegovim tretjim, Joyful Noise naslovljenim lanskim albumom. Kar pa je tako ali tako podatek akademskega značaja, saj Derekova glasba ni ravno trendseterski produkt, ki bi vedril in oblačil na mainstreamovskih lestvicah. Prav nasprotno, Truckovo kombiniranje južnjaške utehe z orientalsko filozofijo in popularno mistiko tipa "prava harmonija glasbe izvira iz harmonije duše" je na trenutke prav špasna zadeva in ušesom dobrodošla alternativa. Na pričujočem, pretežno instrumentalnem ploščku še toliko bolj, saj Derek ob pomoči treh vrhunsko usposobljenih glasbenikov z elektrificiranimi strunami svoje kitare v kompaktno celoto poveže tako raznorodne vplive in reference, kot so Miles Davis, Marvin Gaye, Henry Mancini in Bob Marley, da o starosti Greggu Allmanu, ki prispeva vokal na Drown In My Own Tears, niti ne govorimo. Okej, salonska muzika; pa kaj potem?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €