5. 10. 2005  |  Mladina 40  |  Kultura  |  Plošča

Na lepem prijazni mutant: Potaplja se raj

CD 2005 Nika Records

A kdo razume vse te reunione slovenskih bendov? OK, Lačni Franz hoče nekaj zaslužiti, NLP ali Rudolfovo pa ... Na lepem prijaznih se verjetno spomni le boren del publike, kljub temu da je že v sodobnem času Nika izdala njihovo ploščo z začetka osemdesetih v obliki CD-ja.

Komadi Soča, Lisica, Phaeton so bili manjše uspešnice nepretencioznih spremljevalcev punka. Odlični pevec Andrej Trobentar, kitarist Vojko Aleksič in druščina so nastopali na istih odrih kot Pankrti ali Lublanski psi in nagovarjali praktično isto publiko, čeprav so nedvomno izhajali iz slovenskih hipijevskih ali rokerskih korenin. Tehničarji. Sredina osemdesetih jih je odplavila in zdaj so spet tukaj z malce spremenjenim konceptom, imenom in postavo.

Tokrat so vsaj v večini komadom bliže nekakšnemu jazz rocku, čeprav so angažirali med vokaliste celo Ota Pestnerja in Tinkaro Kovač. Kombinacija jazz rocka, improvizacije in popevke pa je kakopak hudo delikatna reč. Težko je verjeti, da se bodo NLP zmagoslavno vrnili na odre. Sicer pa je, jasno, plošča odlično odigrana in ljubitelji "starega rocka" bi morali biti zadovoljni.

+ + +