Damjana Kolar

21. 10. 2011  |  Mladina 42  |  Kultura  |  1. zapoved

Murder, My Sweet

Razstava Mete Grgurevič in Urše Vidic, od 21. oktobra do 10. novembra

© Nada Žgank

V okviru festivala Mesto žensk bodo 21. oktobra ob 19. uri v ljubljanski Galeriji Vžigalica odprli razstavo Mete Grgurevič in Urše Vidic z naslovom Murder, My Sweet. Vizualni umetnici od leta 2010 intenzivno ustvarjata skupne projekte (v isti galeriji sta že predstavili projekt Flowers are Inherently Disgusting, v novomeški Galeriji Simulaker pa projekt Deadly Kiss Me) in sodelujeta tudi na skupinskih razstavah. Tokrat bosta predstavili projekt, ki je remake filma noir, pri čemer bosta medij gibljive filmske podobe zamenjali za galerijski ambient. Režiserki, ki za svojo pripoved ne potrebujeta filmske kamere, bosta inscenirali polnokrvno doživetje, nekakšen prostorski hommage filmu, ki bo na gledalca učinkoval tako s poudarjenim psihološkim nabojem kot tudi s prepričljivo vizualno strukturo.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.