Stanka Prodnik

26. 1. 2012  |  Mladina 3  |  Kultura  |  TV

Obdobje blokade

O tem, kako so upravičevali sabotažo Jankovića

Voditelj slovesnosti ob otvoritvi Evropske prestolnice kulture Tadej Toš

Voditelj slovesnosti ob otvoritvi Evropske prestolnice kulture Tadej Toš
© Marko Pigac

Prejšnji teden smo iz državnega zbora lahko v živo spremljali sabotažo zmagovalca volitev, ki ji je potem sledilo dolgo, večdnevno, za lase privlečeno upravičevanje blokade. Mučnega obdobja ni omilila niti sobotna uradna otvoritev Evropske prestolnice kulture v Mariboru, kjer je eden od obiskovalcev poskrbel za to, da tudi ta cirkus ni minil brez Janše.

Dan po sabotaži smo v Pogrebih Slovenije, kjer je bil Uroš Slak neverjetno discipliniran, verjetno zaradi zbranih gostov, poslušali različne variacije na temo, zakaj predsedniki strank svojim poslancem niso dovolili dvigniti glasovnic in so tako preprečili, da bi nekateri izmed njih pripomogli k Jankovićevi izvolitvi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.