Borka

 |  Mladina 9  |  Kultura  |  Plošča

Cibo Matto: Hotel Valentine

2014, Chimera

+ + + +

Japonska naveza v New Yorku, dvojec Cibo Matto, je v devetdesetih letih postregla z dvema slogovno precej zmešanima ploščkoma, ki sta se sijajno vklopila v post acid jazzersko, coolersko (plesno) sceno in nakazala vzpon skupine na goro popa. A zgodilo se je ravno nasprotno, saj Ciba Matta leta 2002 ni bilo več. Pevki sta se sedaj po kar petnajstih letih pojavili z novim projektom, in to na precej ameriški način, saj je Hotel Valentine seveda izšel na valentinovo. In ima – sicer ohlapen – koncept: gre za ljubezensko zgodbo v hotelu z duhovi. Zdi se, kot da dvojec Cibo Matto ni nikoli odšel. Še zmeraj poje in repa prismuknjena besedila, ki jim le stežka sledimo, predvsem pa z lahkoto meša sloge, ki zvenijo retro, a rezonirajo sedanjost. Učna ura eklektike.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.