Damjana Kolar

 |  Kultura

Tolmin v znamenju reggae ritmov

Dub Inc

Dub Inc

Na sotočju Soče in Tolminke bo od 13. do 16. avgusta potekal Overjam International Reggae Festival, ki je z lansko uspešno izvedbo presegel pričakovanja tako obiskovalcev kot tudi organizatorjev, z letošnjim naborom najboljših svetovnih imen reggaeja sega po zvezdah in se tako pridružuje največjim reggae festivalom v Evropi. Na različnih odrih v osrčju idilične narave bo odmeval roots, dub in dancehall, potekale pa bodo tudi različne delavnice, ki bodo zapolnile čas med glasbenimi nastopi, konference, športne aktivnosti, program za otroke. Več>>

Overjam International Reggae Festival, ki je nastal v sodelovanju slovenske agencije Kurz rock vibe d.o.o., italijanskega društva Overjam ter avstrijske CiK – Cafe im Künstlerhaus, si želi postati stičišče različnih kultur za širjenje solidarnosti in enakosti, ki od nekdaj zaznamujeta reggae glasbo. "V objemu narave, kulture in glasbe, se bomo povrnili v osrčje jamajškega roots reggaeja, ki je v današnjem času nekoliko zanemarjen zaradi prevlade čedalje bolj popularne digitalne glasbe," pravijo organizatorji.

Letošnji festival bo na glavnem odru gostil superzvezdnika Shaggyja, avtorja hitov Boombastic, Angel, It wasn't me, poleg njega pa bodo nastopili še: jamajški reggae glasbenik Chronixx, Train to Roots, legendarni reggae izvajalec in aktivist Macka B, eden najpomembnejših jamajških glasbenikov Luciano, britanska skupina The Skints, francoska koncertna atrakcija Dub Inc, legendarna britanska zasedba Zion Train, hrvaška skupina Brain Holidays, Raggalution iz Kranja.

V dancehall areni se bodo predstavili nizozemski soundsystem Herb-A-Lize It, DJ Rakka, Ragga Twins, Reggae Rajahs iz Indije, Supersonic Sound, domače DJ ekipe Freedom Fighters, Total Destruction in drugi, na dub prizorišču pa Vibronics in vrsta zanimivih dub selektorjev ter DJ-jev.