Damjana Kolar

 |  Kultura

Največji glasbeni festival na Koroškem

Faul & Wad Ad

Faul & Wad Ad

Na Ivarčkem jezeru pod Uršljo goro bo 15. in 16. avgusta že tretje leto potekal festival KKŠ Summer FEST v organizaciji Kluba koroških študentov, ki bo ponudil pestro in atraktivno dnevno dogajanje ter  koncertna večera na glavnem in elektronskem odru z odmevnimi domačimi ter tujimi glasbenimi izvajalci. Več>>

Osrednje ime festivala sta francoska DJ-ja in glasbena producenta Faul & Wad Ad, ki svetovne glasbene lestvice in radijske postaje polnita z glasbenim hitom Changes (na Youtubu ima skladba že več kot 38 milijonov ogledov). Poleg njiju se bodo na glavnem odru predstavili še legendarna hrvaška punk rock skupina Hladno pivo, hrvaška retro pop skupina Jinx, hrvaško-slovenska naveza Lollobrigida, makedonska ska punk zasedba Superhiks, srbski skupini Repetitor in Neozbiljni pesimisti, domače barve pa bodo zastopali Mi2, Slon in Sadež, Happy Ol' McWeasel, Hamo & Tribute 2 Love Nitrox, ZircuS, Eskobars in Fed Horses. Poskbljeno bo tudi za privržence elektronskih ritmov, ki bodo na festivalu lahko slišali RecycleMana (nekdaj Ali En), skupino DJ-ev, združenih pod imenom Vibe Department, Marka Van J-a, dvojec Adicted in Wawda, Swaytsa ter DJ G.L.I.O.

Vodja festivala Marcel Šumnik  pravi, da je glede na lanske izjemno pozitivne odzive, njihov cilj, da tudi letos ustvarijo dogodek, kjer bo vsak našel nekaj zase, najsi bo to priljubljena glasbena skupina, ali pa le dvodnevno sproščanje v izjemni atmosferi Ivarčkega jezera. Še posebej si prizadevajo za prepoznavnost festivala izven meja naše države in upajo, da jim uspe privabiti čim večje število obiskovalcev tudi iz sosednjih držav.