Eva Košak

 |  Mladina 13  |  Kultura

Spletke iz slovenske književnosti

Knjiga SLOLvenski klasiki 1 je tudi dva meseca po izidu velika domača prodajna uspešnica. Z razlogom: je parodija, s katero boste vzljubili domačo literaturo.

Naslovnica SLOLvenskih klasikov 1

Naslovnica SLOLvenskih klasikov 1

Tačas, ko z razrahljanim potrpljenjem čakamo, kdaj bo George R. R. Martin z romanom Zimski vetrovi, šestim iz sage Pesem ledu in ognja, po kateri snemajo priljubljeno nadaljevanko Igra prestolov, končno obelodanil usodo Jona Snowa in njegovih sotrpinov iz Sedmerih kraljestev, ima naš uradni prevajalec tega fantazijskega epa Boštjan Gorenc - Pižama čas, da nas zamoti in zabava po svoji meri. V zadnjem letu in pol je slovenske namenske dvorane vztrajno navduševal s svojo stand-up predstavo 50 odtenkov njive, mlade bralce s prevodi vrste popularnih mladinskih romanov in Igri prestolov predane geeke s prevajalsko interpretacijo Martinovih tolažilnih viteških prigod iz Sedmerih kraljestev. Med vsem tem s svojimi besednimi igrami zabava še svojih osemnajst tisoč sledilcev na Twitterju in šest tisoč na Facebooku.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.