10. 6. 2016  |  Mladina 23  |  Kultura

(Para)metri percepcije, več lokacij, Ljubljana

Odprtje 15/06 ob 19. uri

Kaj ustvarjajo mladi beograjski slikarski upi, lahko preverite na razstavi (Para)metri percepcije umetniškega kolektiva U10, ki bo potekala na dveh lokacijah. V novi galeriji, poimenovani GalerijaGallery, bo od 19. ure razstavljala Marija Šević. Njene slike pripovedujejo o tanki črti, ki loči užitek od uničenja. Iva Kuzmanović nam bo v slikarskem mediju posredovala subjektivno pripoved o prvem erotičnem doživetju, Sava Knežević pa še vedno čuti vojno kot del realnosti in ta najde mesto v njegovih slikah. Ob 20. uri bo sledila otvoritev v galeriji Vodnikove domačije, kjer bodo umetniki razstavljali dela, ki spajajo besede in podobe, združujejo književnost in likovno umetnost, hkrati pa izražajo realnost, s katero se srečujejo srbski umetniki.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.