Damjana Kolar

 |  Kultura

Simpozij o plesni poti Branka Potočana

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo danes, 14.septembra ob 18.00 potekal mali plesni simpozij o delu koreografa, plesalca, režiserja, mentorja, pedagoga in umetniškega vodje Branka Potočana, ki na slovenski sodobnoplesni sceni velja za eno ključnih imen in se mu vsakodnevno posveča že več kot trideset let.

Na simpoziju bodo sodelovali njegovi dolgoletni sodelavci, kolegi in sopotniki: režiser Matjaž Pograjc, scenograf in oblikovalec svetlobe Tomaž Štrucl, glasbenik Marko Brdnik, plesalec in koreograf Sebastjan Starič ter teoretik in publicist Rok Vevar, ki bo delo Branka Potočana postavil v kontekst slovenskega in mednarodnega sodobnega plesa. Moderatorka: Andreja Kopač 

Simpozij je preddogodek plesne predstave Žepi polni zvezd, ki bo premiero doživela 26. septembra. Predstava pripoveduje o malih ljudeh velikega srca. V njem so zgoščene usedline njihovih življenj. Mnogi živijo preprost vsakdan. Zdi se, da so zadovoljni, a v resnici ni čisto tako. Zato začnejo njihove potisnjene skrivnosti uhajati na plan. To so kratke zgodbe, navržene, kot slike iz življenja. Nimajo velikih zaključkov, a so preproste, ker govorijo o znanih stvareh, o neuresničenih ljubeznih, o žalosti in strahovih.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.