Vasja Jager

 |  Kultura

"Kaj bo peščica tistih, ki drži vse niti, s svojo močjo, denarjem, oblastjo?"

V posebni številki Mladine Intervju 2018 si lahko preberete tudi pogovor s Sašo Pavček, igralko, ki piše pesmi

Saša Pavček

Saša Pavček
© Uroš Abram

V obrazložitvi Borštnikovega prstana za življenjsko delo, ki ga je igralka Saša Pavček prejela lani, so jo označili za žalostnega klovna. In res ima igralka, pa tudi pesnica in dramatičarka Saša Pavček razloge tako za smeh kakor za jok. A kljub vsemu danes ne dvomi, da je našla svoj mir. Čeprav živi v času, ki je do umetnikov vse prej kot prijazen.

"Čeprav se širijo mnenja, da bi morala biti umetnost bolj populistična, ker jo ljudje tako lažje sprejemajo, se s tem ne strinjam. Ljudje niso butasti in omejeni, mislim tudi, da jih dobra umetnina navdušuje, plemeniti, imajo čut zanjo, zaznajo transcendenco. Nikakor niso le pristaši plehkosti in barbarstva."
(Saša Pavček, igralka)

"Čeprav se širijo mnenja, da bi morala biti umetnost bolj populistična, ker jo ljudje tako lažje sprejemajo, se s tem ne strinjam. Ljudje niso butasti in omejeni, mislim tudi, da jih dobra umetnina navdušuje, plemeniti, imajo čut zanjo, zaznajo transcendenco. Nikakor niso le pristaši plehkosti in barbarstva," med drugim razmišlja v pogovoru za posebno številko Mladine Intervju 2018, ki jo lahko naročite tudi prek naše spletne trgovine. V tej posebni ediciji si lahko na 144 straneh preberete 16 poglobljenih pogovorov s 16 aktualnimi intervjuvanci, ki jih je opravilo 8 novinarjev.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.