Stanka Prodnik

 |  Mladina 3  |  Kultura  |  TV

Metroseksualec ali musliman?

Šarlatani na nacionalki

Novinar Jože Možina v pogovoru  s terapevtom  dr. Andrejem Perkom

Novinar Jože Možina v pogovoru s terapevtom dr. Andrejem Perkom
© TV Slovenija

V nedeljo smo si natočili kozarec vina in se udobno namestili pred televizor, da bi si v oddaji Intervju ogledali, kakšno bi bilo naše življenje brez tega kozarca vina. Nacionalka z Jožetom Možino nam je predstavila dr. Andreja Perka, Rugljevega ozdravljenca in duhovnega naslednika. Tako smo se prestrašili, da bi lahko postali on, da smo si dotočili že po prvih desetih minutah.

Dr. Andrej Perko je terapevt, ki se je po svoji ozdravitvi odločil zdraviti druge. Vendar ne vseh, le tiste, ki si tega zares želijo. In niso samski. Samskih ljudi ne zdravi, ker so po njegovem mnenju neozdravljivi (»samski ljudje so čudaški«), nič na svetu pa ni hujšega od samskega alkoholika (v Sloveniji naj bi bilo 200.000 alkoholikov, »čim prej umrejo, bolje bo«). Andrej Perko je človek tisočerih talentov, če smo prav razumeli, ni le alkoholog, ampak je tudi seksolog. V tem kontekstu ga posebej skrbijo metroseksualci (očitno je ostal v letu 2005), pa pomanjkanje pravih moških na splošno. Pripovedoval je, kako se k njemu zatekajo uspešne ženske, ki bi dale vse, svoj denar, kariero in uspeh za »konkretnega desca«, pa ga ne morejo najti. Za to sta po mnenju dr. Perka kriva »feministični in gejevski lobi«, ki »kriminalizirata moški spolni nagon«, to pa je prišlo že tako daleč, da se »fantje pogovarjajo z dekleti in nimajo nobene seksualne energije, da bi jih zvlekli pod rjuho«. (Dekleta po njegovem pod rjuho ne smejo iti prostovoljno?) Dr. Perko ve, da se fantje in dekleta nimajo česa pogovarjati, sploh pa je nezaslišano, da prijateljujejo, saj »ženska ne hrepeni po moškem, s katerim se pogovarja kot z dekleti«. Morda iz nas govori že drugi kozarec vina, a doslej smo mislile, da je dober pogovor s partnerjem ravno tisto, česar si ženske najbolj želimo.

Jože Možina se je topil ob možatosti dr. Perka in se sladkobno nasmihal, videti je bilo, kakor bi užival v prav vsaki besedi. Saj mu privoščimo naslado, a morda bi bilo za nacionalko vseeno bolje, če ljudem, sploh tistim v stiski, ne bi ponujala šarlatanov in teoretikov zarot, ki mislijo, da »ženske nimajo enake možnosti moralne presoje kot moški«. Kar je dr. Perka v zadnjem času najbolj navdušilo, je bil sprehod po Betlehemu, kjer je na trgu občudoval množico Palestincev, polnih moške spolne energije, ki so zdravi in povsem drugačni od dekadentnih zahodnjakov. Ob tem je izrazil skrb, da se ti ljudje ne bi mogli vklopiti v našo »feminizirano družbo« in cenili smo, da ga na vsem lepem skrbi za naše liberalne vrednote. A vendar: kaj pa tiste njegove nepotešene uspešne, bogate, samske ženske, ki bi dale vse za prave desce: zakaj jim ne privošči, da bi jih prišli razveseljevat vsi ti moški z Bližnjega vzhoda? Na koncu uboge ženske nismo razumele, kdo nas ogroža bolj, metroseksualec ali musliman, upamo, da bo nacionalka dr. Perku kmalu dala priložnost, da nam odgovori tudi na to.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.