Marcel Štefančič jr.

15. 2. 2019  |  Mladina 7  |  Kultura  |  Film

Tisti, ki bodo hoteli, bodo v novem LEGO filmu videli namig na Venezuelo

LEGO film 2 / The Lego Movie 2: The Second Part, 2019, Mike Mitchell 

zadržan +

© arhiv filma

Prvi LEGO film je bil prevelik hit, da ne bi dobil dveh posrednih nadaljevanj (LEGO Batman film, LEGO Ninjago film), zdaj pa tudi neposrednega, a ta ni prav nič posebnega: to, kar je bilo v originalu dobro, je tu slabše – to, kar je bilo v originalu slabo, pa je še slabše.

Film, še en poklon toksičnemu optimizmu ameriškega junaka in odločnosti timskega duha (oh, in dolgi odjavni špici), je sicer hiter, toda na dolgočasen način, štosi ne letijo (banana se spotika na lastnem olupku), vse – od štiklov (Catchy Song) do popkulturnih referenc (Pobesneli Max: Cesta besa, 2001 – Odiseja v vesolju, Nazaj v prihodnost ipd.), metatrenutkov in velikonočnih zajcev (Bruce Willis!) – je precej na silo, le tisti, ki bodo hoteli, pa bodo lahko v opustošenem, morastem, krutem, distopičnem Apocalypseburgu, nekoč sončnem Bricksburgu, ki ga je zapustil kapitalizem, videli namig na Venezuelo, jasno, pripravljeno na “zunajzemeljsko” invazijo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.