Saša Eržen

 |  Mladina 26  |  Kultura  |  Hudo

Anti-strah

Sprej za odganjanje duhov in pošasti

© Saša Eržen

V svetu, kjer je vse naprodaj, na policah najdemo tudi izdelek, ki obljublja, da iz otroških sob prežene duhove in pošasti. Njegova ciljna skupina so seveda majhni otroci, ki jih je ponoči strah, kupci pa starši ali stari starši teh otrok, ki so pripravljeni odšteti denar za razpršilec za izganjanje domišljijskih prikazni. Čeprav sprej vsebuje tudi naravni izvleček sivke, tega v njegovem vonju sploh ni zaznati, saj ima precej sladkast cvetlični vonj. Navodila za uporabo so naslednja: s sprejem za odganjanje duhov in pošasti popršite pod posteljo in v temnih kotih sob. Pri vsem skupaj je najboljše to, da se ilustracija oblaka spreja na embalaži sveti v temi. Izdelek vsebuje alkohol in je vnetljiv, zato ga je treba seveda uporabljati pod nadzorom odraslih. Malce bega opozorilo, da spreja ne smemo pršiti po sluznici, v oči ali po koži, hkrati pa je napisano zagotovilo dermatologov, da koža izdelek dobro prenaša. Ko izvorna vsebina decilitrske stekleničke poide, slednjo lahko ponovno napolnite s tekočino po želji; verjetno čisto dobro deluje tudi običajna voda ali voda z dodatkom sivke, ki ima dejansko vonj po njej.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.