IK, STA

 |  Kultura

Slade nocoj v Ljubljani

V Hali Tivoli bodo nastopili legendarni britanski glam rockerji, znani po hitih iz sedemdesetih let, kot so Cum On Feel The Noize, Coz I Luv You in Merry Xmas Everybody

Slade leta 1973 v oddaji Top of the Pops na BBC

Slade leta 1973 v oddaji Top of the Pops na BBC
© AVRO / WikiCommons

Ljubljana, 30. novembra - V Hali Tivoli bodo nocoj gostili britansko zasedbo Slade, ki prihaja v Slovenijo ob 50-letnici delovanja. Skupina, ki jo vse od začetkov "držita pokonci" danes 73-letni Dave Hill in 72-letni Don Powell, je s svojo glasbo vplivala na številne poznejše rockerje, skladba Merry Xmas Everybody pa je še danes ena najbolj predvajanih božičnih pesmi.

Slade veljajo za eno najpopularnejših britanskih glam rock zasedb, ki je s svojo glasbo vplivala na skupine, kot so Kiss, Guns N' Roses, Nirvana, Sex Pistols in Def Leppard.

Ljubljansko občinstvo bo skupina z uspešnicami, med katere sodijo še My Oh My, Run Run Away, Cum On Feel The Noize, Far Far Away in Coz I Luv You, popeljala v zlato dobo glam rocka 70. minulega stoletja ter tudi kasnejšega obdobja osemdesetih. 

Zasedba Slade je prodala več kot 50 milijonov plošč, njihove uspešnice so zasedale vrhove glasbenih lestvic po vsem svetu. Med letoma 1970 in 1973 so bili najbolje prodajana britanska skupina. Skladba Merry Christmas Everybody je v Veliki Britaniji še danes največkrat predvajana božična uspešnica vseh časov.

rDEVVSzGZdE

AlwA5GLBmJM

RPTk5poAa1c

BpfHSqLXePI

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.