Uredništvo

 |  Družba

Vse zgodbe Humanitarčka: Namesto pravljic za lahko noč

Kruta realnost in dobrodelnost

Kolaž simboličnih fotografij starostnic iz Humanitarčkovih zgodb

Kolaž simboličnih fotografij starostnic iz Humanitarčkovih zgodb
© kolaž / arhiv Mladine

Tragične zgodbe upokojenk in upokojencev so se letos dotaknile številnih bralk in bralcev. Usode starejših deli društvo Humanitarček, in sicer v okviru dobrodelne kampanje #projektVida. Gre za družbeno odgovoren, na trenutke kritičen projekt, kjer slovenski javnosti predstavljajo resnične zgodbe starostnikov, ki so jih srečali pri svojem skoraj delu. S projektom želijo opozoriti na vedno večje število slovenskih upokojencev, ki živijo na socialnem dnu in so jih uradne državne institucije spregledale.

Nemalo teh zgodb smo objavili tudi na spletni strani Mladine, zdaj smo jih zbrali na enem mestu. Ne bodimo slepi za težave drugih, nemočnih in molčečih, zato smo sklop naslovili Namesto pravljic za lahko noč. Zavedamo se, da je težko brati zgodbe o človeški hudobiji in nasilju, a z objavami izpovedi prekinemo molk in prispevamo k detabuiziranju tematike. Žrtev je namreč veliko več, kot si predstavljamo, saj le redke spregovorijo. 

ZGODBE STAROSTNIKOV

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.