Stanka Prodnik

 |  Mladina 20  |  Kultura  |  TV

Televizija namesto šole

Izobraževalna oddaja Izodrom na RTV

Nik Škrlec in Nika Rozman, voditelja Izodroma

Nik Škrlec in Nika Rozman, voditelja Izodroma
© RTV

Ob začetku epidemije, ko so šolarji ostali doma, je nacionalka začela predvajati Izodrom, posebno izobraževalno in zabavno oddajo, ki jo vodita igralka Nika Rozman in igralec Nik Škrlec. Oddaji se dolgo časa nismo posvetili, predvsem ker se zdi nekoliko nepošteno ocenjevati nekaj, kar so bili ustvarjalci prisiljeni sestaviti čez noč, ter po možnosti obračunavati z voditeljema, ki sta se znašla v novem formatu in ga morata vsako jutro, pet dni na teden, dve uri obvladovati. To je težko delo. Drugi razlog je bil, da je odrasel človek vedno v zagonetnem položaju, ko mora ocenjevati stvari, namenjene otrokom. Ob tem hitro, ne da bi vedel, izpade moralizatorski, zadrt ali pa celo premalo didaktičen, česar si na tem mestu ne bi odpustili. Obstaja tudi tretja resnica: da nas je, ko smo se spravili k ogledu, popadla nekakšna tesnoba, cringe, in smo nemudoma preklopili. A glede na to, da se vsaj nekateri šolarji naslednji teden vračajo v šole, smo stisnili zobe in zagrizli v oddajo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.