Stanka Prodnik

 |  Mladina 34  |  Kultura  |  TV

Dva bleferja in gosposki voditelj

Kako je I. E. Bergant profesionalno zvozil tudi soočenja brez soočenj

Igor E. Bergant ostane gospod in si misli svoje

Igor E. Bergant ostane gospod in si misli svoje
© TV SLO

Pa smo dočakali dan, ko je ministrica za šolstvo Simona Kustec, ministrica širokega nasmeha, ki tako neizmerno uživa v svoji funkciji, da tega sploh ne more skriti, predstavila, kako bo potekala šola. »Šola bo!« je skorajda vzkliknila, kot da je to vse, kar nas je zanimalo po dveh mesecih domnevnih mučnih priprav. Štirje modeli so, je bila zadovoljna s svojim delom. Najverjetnejši je model B, normalen pouk za vse z nekaterimi omejitvami. To je vsa vsebina, to je bilo to. Igor Bergant ji je sicer – uglajen kot vedno – postavil tudi podrobnejša vprašanja, ampak je ministrica presodila, da si starši sredi počitnic ne zaslužijo odgovorov. Ko se je po svojem praznem nastopu poslovila s kacinovsko puhlico »Uživajte še zadnje počitniške dni«, je Bergant že nakazal, da je bilo nekaj narobe pri tem nastopu – da se namreč ministrica ni izogibala le vprašanjem, ampak tudi soočenju. Takole je sporočil gledalkam in gledalcem, kaj se je dejansko zgodilo, le trenutek po koncu pogovora z ministrico: »Ker o nekaterih podrobnostih izvajanja pouka še ni bilo odločeno, se ministrica nocoj ni želela soočiti v širši razpravi.« In v naslednjem trenutku napovedal ločen pogovor z uglednim ravnateljem in predsednikom združenja ravnateljev osnovnega šolstva Gregorjem Pečanom.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.