Stanka Prodnik

 |  Mladina 36  |  Kultura  |  TV

Brez Nove Slovenije se rušenje RTV Slovenija ne bi dogajalo

Matej Tonin

Matej Tonin v studiu RTV SLO

Matej Tonin v studiu RTV SLO
© Borut Krajnc

Beseda arena izhaja iz latinske besede herena. Tako se je namreč imenoval res fin in gladek pesek, ki so ga po tleh posipali v starem Rimu po gladiatorskih bojih. Ta pesek je iz tal potegnil kri, ki je ostala tam po boju na življenje in smrt, jo zlepila, da so nato s pometanjem in vodo laže izbrisali sledi bojev – za naslednji boj.

Težko je resno obravnavati oddajo Arena, ki jo zdaj kot ponovitev gledamo (ne gledamo, če smo iskreni) v terminu nekdanjega Studia City. To namreč ni oddaja, to namreč ni novinarski izdelek, to je revno gostilniško paberkovanje ljudi, ki pripadajo krogu Janeza Janše in jih Janša očitno ocenjuje kot modre in sposobne usmerjanja in vodenja javne radiotelevizije – zato jih je tudi dal pripeljati na TV Slovenija, zato je tudi naročil Urošu Urbaniji, naj jim da oddajo. To nam več pove o Janši kot o teh ljudeh. Pove nam, kakšen je njegov domet. Ta intelektualna revščina je boleča tudi za konservativne ljudi v tej državi.

Janša nas res ne more več presenetiti. Ta, ki nas v dogajanju na RTV Slovenija bolj zanima, a se vedno dela, da s tem nima nič, pa je stranka Nova Slovenija. V programskem svetu RTV Slovenija namreč sedijo predstavniki te stranke in podpirajo vse početje SDS in Janše. Ja, brez Nove Slovenije pogrom novinarjev in ustvarjalcev na RTV Slovenija ne bi bil mogoč. Tonin je ravno ta teden gostoval pri Urošu Slaku in se ograjeval od domnevne zasidranosti SDS v preteklosti, a kaj, ko so to le besede, njegovi predstavniki, ki jih je v programski svet RTV Slovenija postavila stranka, namreč medtem govorijo in počnejo identične stvari kot predstavniki SDS, ne samo to, stojijo za vsem nadlegovanjem in ustrahovanjem novinarjev, za grožnjami in mobingom, ki jim je priča celotna Slovenija.

Ja, Matej Tonin, Sašo Krajnca in Vesno Pfeiffer na TV Slovenija preganja tudi Nova Slovenija. Ja, Matej Tonin, uničenje Studia City je omogočila in podpirala Nova Slovenija, odgovornost je tudi na Novi Sloveniji – ker preprosto njeni ljudje pri tem vsak dan sodelujejo. Iz medijev Nove Slovenije prihajajo lažni novinarji na RTV Slovenija. Vaši ljudje, Matej Tonin. Ki niso novinarji, ampak propagandisti Nove Slovenije. In ja, Matej Tonin, Nova Slovenija stoji za opomini pred prekinitvijo delovnega razmerja.

RTV Slovenija skupaj uničujeta SDS in Nova Slovenija, le da se Matej Tonin skriva in dela pridnega in sodelujočega. A dejansko je vse skupaj skoraj toliko delo Tonina in Nove Slovenije kot SDS. Zato je odlično, da se je Nova Slovenija odločila v predsedniško tekmo poslati Janeza Ciglerja Kralja. Na vsakem soočenju in v vsakem intervjuju si zasluži vprašanje o tem, zakaj Nova Slovenija svoje strankarske vojščake namešča na delovna mesta v profesionalnem mediju in sodeluje pri šikaniranju novinarjev.

Ja, na RTV Slovenija SDS in Nova Slovenija delata z roko v roki.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.