Stanka Prodnik

 |  Mladina 51  |  Kultura  |  TV

TV komentar / Učna doba Roberta G.

V živo lahko opazujemo premierovo nastopanje v kriznih razmerah

Predsednik vlade Robert Golob in voditeljica Tanja Starič v Odmevih

Predsednik vlade Robert Golob in voditeljica Tanja Starič v Odmevih
© TV Slovenija

Televizijskim navdušencem je zadnja vladna kriza ponudila izjemno priložnost: v živo lahko opazujemo, kako se predsednik vlade Robert Golob iz tedna v teden uči nastopati v kriznih razmerah – zdaj namreč ni več razrešeni predsednik uprave Gen-I, torej žrtev janšizma, ne sveži in malce nespretni premier, čigar negotovosti, nerodnosti in napake jemljemo z dobrohotnostjo mame in se malo posmejimo. Zdaj je polnokrvni politik, za katerega je že jasno, da je namazan z vsemi žavbami, ne vemo le tega, ali so nam te žavbe všeč ali ne. No, vemo pa nekaj: ko politiki nastopajo v kriznih situacijah, dejansko lovijo neko drobno ravnotežje med prizadetostjo in užaljenostjo. Ne smejo delovati preveč prizadeti, da niso videti mevže, ne smejo biti preveč užaljeni, da ne delujejo arogantno – a hkrati morajo pokazati, da so prizadeti, ker je to glavni način prepričevanja splošne javnosti. Ima pa Slovenija v zadnjih letih eno veliko zbirko užaljenih veličin na položaju predsednika vlade – in Golobov predhodnik Janez Janša je v kalimerovstvu malodane svetovni prvak –, zato Golob niti nima tako težkega dela.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.