Damjana Kolar

 |  Kultura

Film tedna / Ljubiti življenje

V družinski zgodbi režiser Koji Fukada raziskuje temi izgube in osamljenosti skozi portret ženske, ki išče nov smisel v svojem življenju

Na Kinodvorišču v atriju Slovenskih železnici bo, 29. junija ob 21.30 premiera filma Ljubiti življenje. Gre za družinsko zgodbo, v kateri režiser Koji Fukada raziskuje temi izgube in osamljenosti skozi portret ženske, ki išče nov smisel v svojem življenju.

Taeko živi mirno življenje z možem Jirom in malim Keito, šestletnim sinom iz svojega prejšnjega zakona. Po tragični nesreči se v njeno življenje nepričakovano vrne dečkov biološki oče, o katerem že leta ni bilo glasu. Da bi se spoprijela z bolečino in občutkom krivde, se Taeko odloči pomagati temu gluhemu in brezdomnemu moškemu …

"Pesem Love Life Akiko Yano sem prvič slišal pri dvajsetih letih in takoj me je očarala. Pozneje sem jo poslušal še velikokrat in začel sem razmišljati, kako bi jo najbolje prenesel v filmski medij. Potem mi je prišla na misel zgodba o zakoncih z majhnim otrokom, ki ne moreta deliti žalosti ob izgubi. V vsakem filmu skušam izraziti svoje občutke in stališča o precej velikih temah in čustvih. Tokrat sta bili v središču ljubezen in osamljenost. Po mojem mnenju je človek v osnovi osamljen, kljub družini, religiji ali kateri koli drugi skupnosti," je zapisal režiser.

xnJ3I58J31Q

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.