Uredništvo

 |  Kultura

Fanfare Ciocărlia / Ponovno v Sloveniji

Ena najpomembnejših pihalnih godb na svetu

© Izedin Arnautovic

V Kinu Šiška bo 25. septembra ob 20.00 nastopila romunska zasedba Fanfare Ciocărlia, ena najpomembnejših pihalnih godb na svetu, ki so jo med drugim opazili tudi ugledni mediji, kot sta NPR in The Guardian.

Dvanajstčlanska zasedba že več kot 25 let osvaja svet s svojo edinstveno mešanico tradicionalne vzhodnoevropske glasbe, jazza, popa in rocka. Z noro natančnostjo in vratolomnim tempom bodo občinstvo popeljali na divjo vožnjo skozi obsežen repertoar priljubljenih kultnih skladb, od punka do klasične glasbe.

rmdpVuG-fGA

Glasba Fanfare Ciocărlia, ki prihaja iz Zece Prăjini, vasice v severovzhodni Romuniji blizu meje z Moldavijo, je globoko zakoreninjena v bogati kulturni dediščini regije. Njihovi nastopi so veselo slavljenje življenja, polni udarnih zvokov tub in tenorskih rogov, prepletenih z divjo kakofonijo trobent in saksofonov.

Njihova nalezljiva energija jih je med drugim popeljala na slavno serijo NPR Music Tiny Desk Concert, jim prislužila pohvale medijev, kot je The Guardian, in nagrado Songlines Music Awards, ter jim zagotovila mesto v glasbeni spremljavi filmske uspešnice Borat: Naknadni film.

2mHFjJszcpU

TNnQHC1i8II

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.