Saša Eržen

 |  Mladina 52  |  Kultura  |  Hudo

Protistresna dojka

Pomirjevalo za v roke

© Arhiv Mladine

Kaj podariti nekomu, ki ima že vse? Danes, ko smo bolj ali manj vsi obremenjeni s stresom, ne morete zgrešiti z izdelkom, ki pomaga pri sproščanju. Protistresne žogice so za otroke, odrasli imajo raje takšne, ki imajo prsno bradavico in kolobar okoli nje. Ta »neverjetna igrača proti stresu« je na voljo v dveh velikostih; manjša je široka devet centimetrov in gre v dlan, večjo, ki jo razglašajo za XXL in ima premer trinajst centimetrov, pa je že skoraj treba prijeti z obema rokama. V heteronormativni družbi je dojka kakopak namenjena moškim – tistim, ki »se morajo znebiti napetosti in nimajo svojega organskega modela pri roki«.

Organski model se sicer nahaja na ženski. Vsaj tako hud, kot je izdelek, je njegov opis v spletni trgovini, ki ga ponuja. »Tudi moški imajo svoje dni. Včasih imajo nabrani stres po napornem dnevu. Že od malih nog jih pomiri videz ali dotik ženskih prsi. Zakaj jim ne bi omogočili te zelo koristne dejavnosti. XXL antistresne prsi so odličen način za sprostitev in zmanjšanje vse negativne energije. Kaj je lahko boljše in lažje, kot si stisniti eno res veliko in polno dojko.«

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.