Damjana Kolar

 |  Kultura

Film tedna / Kako seksati

Pretanjen in sočuten pogled na najstniško prijateljstvo, samoodkrivanje in spolnost

V kinematografih bo od 14. marca na ogled film Kako seksati. Celovečerni prvenec britanske režiserke Molly Manning Walker, ki je prejel glavno nagrado v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu, ponuja pretanjen in sočuten pogled na najstniško prijateljstvo, samoodkrivanje in spolnost. 

Najstnice Tara, Skye in Em načrtujejo najboljše poletje doslej. Da bi obeležile svoj prehod v odraslost, se odpravijo na sanjske počitnice v grško letovišče Malia, ki slovi po divjih zabavah. Tara je še zadnja devica, ki bi to rada na vsak način spremenila, njeni prijateljici pa z veseljem sodelujeta v kaosu. 16-letnica obrede vse bare in nočne klube, potem pa na sosednjem hotelskem balkonu spozna fanta, za katera upa, da ji bosta omogočila nepozabno poletje.

"S prijateljicami iz srednje šole smo obujale spomine na počitnice, ki smo jih včasih preživljale skupaj. Medtem ko smo klepetale, sem se začela zavedati, kako zelo so tiste počitnice vplivale na naše dojemanje seksa. Želela sem napisati nekaj, kar bi govorilo o pritiskih, s katerimi se mladi soočajo v zvezi s spolnostjo. Vedela sem, da moram zgodbo povedati z vidika deklet, in to brez obsojanja. Posneti sem hotela film, ki bi ujel tisto najlepše in hkrati najtežje obdobje našega življenja. Film je razdeljen na dva dela: prvi del naj bi predstavljal brezskrbne počitnice, drugi pa temačno, sprevrženo različico," je zapisala režiserka.

88IurqGCzro

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.