STA

 |  Kultura

Nova Romeo in Julija deležna rasističnih žaljivk

Temnopolta igralka je bila deležna rasističnih žaljivk

© westendtheatre.com

Na londonskem West Endu bo 11. maja premiera nove priredbe Shakespearove drame Romeo in Julija, ki jo režira Jamie Lloyd. V glavnih vlogah bosta nastopila Tom Holland, ki je v filmskem svetu zaslovel kot Spider-Man, in temnopolta igralka Francesca Amewudah-Rivers. Ta je bila deležna rasističnih žaljivk, kar je režiser ostro obsodil.

Skupaj z režiserjem je vsa gledališka zasedba, ki je zasnovala novo predstavo Romeo in Julija na West Endu, obsodila obžalovanja vredne rasne napade, uperjeno proti eni od igralk, je poročal britanski BBC.

Kot so še objavili na spletni strani BBC, je bila minuli teden predstavljena celotna igralska zasedba nove predstave, vključno s Francesco Amewudah-Rivers, ki bo v drami upodobila Julijo. Po objavi zasedbe je na spletu prišlo do rasističnih žaljivk, zato je režiser nedavno v izjavi zapisal, da ostro nasprotuje tovrstnemu nasilju, ki se mora po njegovih besedah končati.

"Delamo z izjemno skupino umetnikov, ki mora ustvarjati svobodno, ne da bi se soočala s spletnim nadlegovanjem. Za ustrahovanje in nadlegovanje ni prostora ne na spletu, ne v naši dejavnosti in ne v širših skupnostih."

Jamie Lloyd,
režiser

"Delamo z izjemno skupino umetnikov, ki mora ustvarjati svobodno, ne da bi se soočala s spletnim nadlegovanjem," je zapisal. "Za ustrahovanje in nadlegovanje ni prostora ne na spletu, ne v naši dejavnosti in ne v širših skupnostih," je še poudaril režiser.

Prve novice o novi predstavi in igranju Hollanda v njej so se po pisanju BBC pojavile že februarja. Igralec bo po dolgih letih spet stopil na odrske deske, nazadnje je na njih stal kot otrok v muzikalu Billy Elliot. Ob njem bo na West Endu debitirala Amewudah-Rivers.

Predstava bo v gledališču Duke of York's Theatre v Londonu na sporedu med 11. majem in 3. avgustom.

tklPNCvXYNc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.