16. 5. 2008  |  Mladina 19  |  Kultura

Striptiz: Nina Kokelj in Kruno Antonić, pisateljica in čarodej ...

... o svojem skupnem ustvarjanju, ki se je nedavno zalesketalo v slikanici “Jon in Tadao”

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz_borut_peterlin.jpg

© Borut Peterlin

mila sapica
natrosi mi v naročje
cvete jasmina
Srečata se na vrtu lokala v Šiški; zavita v oblake dima prhkih cigaret. Poletje, kava, pogovori in koncepti. Ona se seli na Vič, v ‘umetniški brlog’, on prihaja. Pišeta. Pravljice ‘Tiva in 12 mesecev’, Drama ‘Srečanje’ - psihologija nekega časa; ... ko ljubezen ni dovolj. V iskanju ‘bistva’ se zgodi literarni performans ‘Sadež’ - Licentia poetica; Nina nastopi kot Ženska. Katere drevo ne rodi. Z otroško predstavo ‘Pravljična vila in Čarodej’ nastopata na Lentu, na Ani Desetnici, mednarodnem festivalu uličnih gledališč, v šolah, vrtcih. In kilometri in anekdote. Monodrama ‘Manja’ - za prelepo mlado igralko Medeo Novak - tenkočutnost mladosti. ‘Jon in Tadao’ sta pripotovala. In povedala, da ... smo vsi ljudje iz enega kraja. Prišla je drobna ‘Cigančica Kuku in Srebrna riba’. Skozi nepregledne daljave speče dežele je ‘Rani Metulj’ razširil krila. Norčico zasnujeta:
- Jaz tebe poznam. Ti si Norčica.
- Tako mi pravijo.
- Zakaj?
- Ker sem majhna.
- Kdaj so ti dali to ime?
- Ko sem bila še manjša.
- Zakaj?
- Ker sem nekaj videla.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.