Saša eržen

22. 5. 2008  |  Mladina 21  |  Kultura

Hudo: Budilka Clocky

Za kronične zaspance

/media/www/slike.old/mladina/phudo_saa_eren.jpg

© Saša Eržen

Predstavljajte si, da vam budilka zjutraj pobegne in jo morate, da bi prekinili nadležno piskanje, loviti po spalnici. Nočna mora? Ne, clocky - iznajdba za vse zaspance, ki na budilni napravi neumorno pritiskajo gumb za dremež, po domače snuz, ali so zmožni ugasniti alarm budilke na drugi strani sobe, se vrniti v posteljo in spati naprej oziroma zaspati nazaj. Če za učinkovito bujenje nimate mačka, psa ali otroka, je prav clocky budilec, ki ga lahko ljubeče sovražite. Ko pritisnete gumb za dremež, nastavljen na želeni časovni interval, clocky vklopi svoja kolesa in se požene z nočne omarice. Po prostoru se nekaj časa vozi v različnih smereh, dokler se ne ustavi in se iz avtomobilčka spet spremeni v budilko. Nenehno sicer čeblja in oddaja robotske zvoke, ki spominjajo na oglašanje R2D2, med alarmom pa jim doda še piskanje. Znebite se ga lahko s pomočjo njegove šibke točke, saj clocky ne sme skočiti z višine, večje od enega metra.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.