Saša Eržen

 |  Mladina 22  |  Kultura

Špageti opera

Časovnik za testenine

/media/www/slike.old/mladina/phudosaa_eren.jpg

© Saša Eržen

Gospod Al Dente je mrki mafijec sklenjenih rok in z nogami, od kolen navzdol zabetoniranimi v sodu. Služi kot časovnik, ki kuhanje pašte popestri z arijami iz Verdijevih oper. Štirinajstcentimetrsko plastično figurico skupaj s testeninami vržete v vrelo vodo; po nekaj trenutkih časovnik zapiska in s tem oznani, da je aktiviran. Na pol potopljeni Al Dente se med brbotanjem nežno pozibava na vodni gladini, po sedmih minutah pa nekajkrat odpiska Veliko koračnico iz Aide. Po devetih minutah je na vrsti Zbor sužnjev iz Nabucca, po enajstih minutah pa zaključi z arijo La donna è mobile iz Rigoletta, ki jo ponovi petkrat. Če vam njegovo piskanje para živce in ga želite predčasno utišati, ga enostavno vtaknete pod mrzlo vodo. Ko mu po poldrugem letu dokončno odklenka, ker se njegova baterija iztroši, pa ga raje kot na rečno dno odvrzite v zabojnik za reciklažo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.