Damjana Kolar

 |  Mladina 31  |  Kultura

Zmaj ‘ma mlade

Poletni kulturni festival v Postojni

Irak - Kurdistan

Irak - Kurdistan
© Matej Leskovšek

Letos bo v Postojni potekal že 12. festival Zmaj ‘ma mlade, ki ga pripravlja Zveza društev Mladinski center Postojna. Gre za kolaž kulturnih dogodkov, ki popestrijo poletno kulturno dogajanje v mestu. Prireditve, ki so večinoma brezplačne, potekajo na različnih prizoriščih, program pa je tematsko obarvan: torki so namenjeni šovom, srede etno- in jazzovski glasbi, četrtki gledališkim predstavam, petki so namenjeni starejši populaciji, sobote so rezervirane za pop rock koncerte, nedelje za šport, posebna pozornost je namenjena tudi otroškim delavnicam in predstavam za otroke. Letošnji festival bo 5. avgusta odprl koncert italijanske tolkalske zasedbe Banda Berimbau z gostom Binhom Carvalhom, 8. avgusta pa bo otvoritev razstave fotografij Mateja Leskovška Irak-Kurdistan.
Več o programu je povedal programski vodja Samo Vesel: “Od 5. do 30. avgusta bo v Postojni festival Zmaj ‘ma mlade, ki kraju najbolj obiskane slovenske znamenitosti štiri tedne določa utrip. V središču mesta se bodo zvrstili koncerti, gledališča, otročarije in še kaj. Festival poskuša zadovoljiti široko paleto okusov, pri tem pa ne sklepa prehudih kompromisov, le nujno potrebne za obstoj. Vseskozi se držimo načela, da je treba tudi v provinco pripeljati sveže, nove in drugačne kulturne vsebine. Na odru se bodo med drugim zvrstili Fake Orchestra, Arbe Garbe, St!llness, Zmelkoow, Grimmski, Mala Suerte, Deti Picasso, Gušti & Polona, Zlatko, Ana Pupedan, Gypsy Mambo.” Več na www.zmaj-ma-mlade.com.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.