Saša Eržen

 |  Mladina 31  |  Kultura

Elektronska varuška

15-metrska navidezna vrvica

/media/www/slike.old/mladina/phudo_saa_eren.jpg

© Saša Eržen

Majhnega otroka ne moreš privezati na vrvico kakor psa, zato je treba imeti oči na pecljih, kadar prosto teka po parku ali nakupovalnem središču. Da bi se lahko matere v miru posvetile razprodajam ali klepetu s prijateljico, ki je niso videle že od srednje šole, poskrbi pripomoček kids eye 15, ki odraslega opozori, kadar se otrok od njega oddalji več kot 15 metrov. Sestavljen je iz dveh delov, ki ju je treba najprej razdružiti s potegom. Oranžni oddajnik na vrvici obesite okoli otrokovega vratu, srebrni del naprave pa je sprejemnik, namenjen staršem ali varuhom; treba ga je nositi tako, da ga po potrebi slišite, hkrati pa je zunaj dosega drugih elektronskih naprav, na primer mobilnega telefona. Ko otrok zbezlja po svoje ali ga, bognedaj, hoče kdo ugrabiti, sprejemnik žvrgoleče zapiska. Oddajnik ima tudi rdeči gumbek za klic v sili, ki ga otrok lahko pritisne, kadar je v nevarnosti, če to seveda že zmore in zna. Napravo izklopite tako, da oba dela spet združite. Ima triletno garancijo in je uporabna tudi za nadzor prtljage, živalskih ljubljenčkov, partnerjev in drugih dragocenosti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.