Damjana Kolar

 |  Mladina 35  |  Kultura

50 %

Svečani zaključek projekta, posvečenega avtorstvu, in predstavitev publikacije

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved35.jpg

© Arhiv Mladine

V Galeriji Škuc v Ljubljani že od 12. avgusta poteka zanimiv projekt, ki poskuša izpostaviti predvsem vprašanje avtorstva znotraj polja grafičnega oblikovanja. V okviru projekta so se zvrstili različni dogodki, od tiskanja do predavanj, ročne vezave in šivanja, predstavitve knjige Jedermensch, ki sta jo zasnovala Ajdin Bašić in Žiga Testen, ter razprodaje izdelkov različnih umetniških kolektivov. Pri projektu so sodelovali Grupa Ee (Ajdin Bašić, Damjan Ilić, Ivian Kan Mujezinović, Žiga Testen, Mina Žabnikar) in skupina Sindikat (Delta NU, CASIOp, Dečko z vlečko, Emulgator) ter gosta Marija Popit/Per Aspera (knjigovezništvo) in Stanislav Peklaj (tisk). Zatvoritev razstave, na kateri bodo predstavili publikacijo projekta 50 %, bo v ponedeljek, 1. septembra, ob 20. uri.
Več o projektu sta povedala Alenka Gregorič in Tevž Logar iz Galerije Škuc: “Projekt 50 % je eksperiment, ki želi znotraj polja grafičnega oblikovanja izpostaviti tri vprašanja: vprašanje avtorstva, enakosti procesa in mreženja. V projektu sodelujeta Grupa Ee in avdio-vizualna skupina Sindikat, ki vsaka na svoj način izpostavljata pomembnost fizičnega dela na poti do izdelave končnega izdelka in enakovrednost avtorjev znotraj celotnega sistema produkcije. Projekt 50 % na ta način izstopa iz lokalnega okolja, saj obiskovalcu ponuja ogled procesa in ne zgolj ‘konzumacijo’ končnega izdelka, kot to počno dejavnosti, ki obkrožajo Galerijo Škuc (gostilne, bari, trgovine ...).”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.