|  Mladina 35  |  Kultura

Ekipa lutkovnega animiranega filma Mulc ...

... o prvem delu svojega projekta s podnaslovom Frača, ki nastaja v produkciji A Atalanta in koprodukciji ZVVIKS ter ki naj bi bil uvod v družinsko lutkovno animirano serijo. Režiser filma Kolja Sakida (na fotografiji spodaj levo) je sicer avtor uspešne lutkovne animirane serije Koyaa.

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz_bpet.jpg

© Borut Peterlin

Trinajstletni Mulc živi v majhni vasici pod Slovenskimi Alpami. Z najboljšim prijateljem Mačkom se odpeljeta na bližnji hrib, kjer raste veličastno drevo. V njem je duplina in v njej stara knjiga z načrti za igrače in predmete, ki si jih Mulc že od nekdaj želi izdelati.
Tako se začne naša animacija, s katero želimo občinstvu predstaviti pomembnost narave in otrokom pokazati, kako lahko sami izdelajo igrače in druge koristne in uporabne predmete, kako lahko brez nasilja kreativno izkoristijo svoj čas in kako so lahko aktivni v okolju brez novih tehnologij, s preprostimi tisočletnimi izumi, ki počasi izginjajo. Navdih sem dobil iz lastnega otroštva, saj sem večino mladosti preživel v gorah in gozdovih, hkrati pa bral zgodbe Roalda Dahla, ki se mi še danes zdijo zanimive in duhovite.
Zavedam se, da danes trg narekuje, kakšne naj bodo risanke za mlajše občinstvo - zato je, po mojem mnenju, v njih preveč nasilnih in praznih zgodb. Otroci so namreč bistro občinstvo, ki ima avtonomen pogled na svet
.”
Kolja Saksida

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.