Stanka Prodnik

 |  Mladina 37  |  Kultura

Konec kaosa?

Kako je Tanja Gobec rešila predvolilna soočenja na TVS

Soočenje na POP tv

Soočenje na POP tv
© Borut Peterlin

Predvolilna soočenja so ujela svoj ritem. V četrtek raje izberemo tista na Pop TV, v ponedeljek na nacionalki. Na Pop TV se dela kaos, na nacionalki se držijo resnobnega pristopa z odmerjenim časom in brutalnim zvočnim opozorilom.
Če se je Peskova minuli teden v celoti izognila aferi Patria, jo je nekaj dni kasneje Pop TV strastno objela. Oddaja, v kateri se je premier Janša znašel v zadnji sekundi, tako da se novinarja nista mogla do potankosti pripraviti na njegovo vsemogočno prisotnost, je kandidate razkrila v zelo slabi luči. Janša se je verjetno prvič potegnil za svojega obrambnega ministra, ko je voditelja nahrulil, naj pustita človeku, da pove, kako je posel s Patrio poguben za SD in LDS. Tudi sicer je te dni prava eksotika, da premiera vidimo v družbi z njegovimi kolegi, saj ima na nacionalki že skoraj abonma za solo nastope brez tekmecev, ki bi mu oporekali. In medtem ko so šale Erjavca dosegle še zadnji, najnižji nivo, je slovenska javnost spet dopustila, da gre skrajno neprimerni izpad Jelinčiča mimo. To, da se Jelinčič v studiu hvalisa, da on pa že ni peder in naj se ga Cvikl ne dotika, nas niti ni presenetilo. Bolj moti dejstvo, da mu je očitno dovoljeno vse. Kdorkoli izmed ostalih navzočih bi moral za te besede pošteno plačati - s svojo priljubljenostjo in politično kredibilnostjo.
Po četrtkovem kaosu na Popu in jecljajočem Bratožu na prvem programu nacionalke se je v ponedeljek pripetilo nekaj presenetljivega. O sodstvu se na nacionalki tokrat niso soočili predsedniki strank, z izjemo Šrota, temveč strankarski “pravniki”. Resnično odrešujoče je bilo, da ni bilo treba trepetati, ali bo Pahor izločil galono telesne tekočine, ali bo Janša živčno ponavljal odgovor na prejšnje vprašanje in ali bo Jelinčič še koga ozmerjal za pedra. Zbrani gospodje in gospa so kljub neobetavnemu začetku pokazali, da se soočenje lahko loteva konkretnih vprašanj, da ni nikomur treba pokati vicev, predvsem pa je Tanja Gobec pokazala, da voditelju ni treba biti zloben, da v studiu drži disciplino, in da se dajo tudi resnejše teme obdelati dovolj dinamično, da je oddaja še gledljiva. Gobčeva je suverena, sploh pa neprimerno bolj simpatična od svojih kolegov Peskove in Bratoža.
Nacionalka se je še isti večer pokazala tudi v drugi luči. V Odmevih je za kreatorja afere Patria obdolžila Draga Kosa, naslednji dan pa je prenos izredne seje o Patrijah, kjer so nadaljevali njihovo tezo, namesto na parlamentarni program uvrstila na drugega.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.