Borka

 |  Mladina 39  |  Kultura

Bronx River Parkway: San Sebastian 152

2008, Truth & Soul

/media/www/slike.old/mladina/ploe4.jpg

Portoriško-newyorška zasedba BRP je po dveh izjemnih, skoraj prezrtih singlicah le postregla z dolgometražcem pravega latin soula. Ta sicer specifični newyorški žanr druge polovice šestdesetih let je pogosto zašel v puhle, zgolj plesišču namenjene banalne obrazce, a hkrati dal kar nekaj izvajalcev in založb (Fania), ki so snemali domiseln material. In BRP je ena redkih sodobnih zasedb, ki jim uspe ujeti duha tega dela takratne new-yorške plesne scene. Vendar pa San Sebastian 152 presega okvire latin soula in funka, saj fantje obvladajo tudi bolj eksotične karibske sloge, bobni so v redkih delih že prav hiphoperski. Plošča je hkrati popestritev sicer skoraj izključno retro soulerskega kataloga sijajne majhne založbe Truth & Soul. Osvežujoče.

+ + + +

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.