25. 9. 2008  |  Mladina 39  |  Kultura

Ekipa 14. mednarodnega festivala intermedijske umetnosti ...

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz_bpet.jpg

© Borut Peterlin

“Neverjeten staž mednarodnega festivala intermedijskih umetnosti, za katerim stoji MKC Maribor, gre pripisati oddaljenosti od centralnega mesta, kjer ‘mrgoli’ festivalov s sorodnim značajem, ki dušijo eden drugega v želji po ekskluzivnosti spremljanja sodobnih umetniških praks. To primerjalno prednost je MFRU že večkrat izkoristil in v miru gostil same vrhove sodobne digitalne umetnosti, tudi letos, ko na festival prihaja Edvard Zajec, ‘rezident’ Digital Art muzeja in eden prvih, ki je računalnik že v šestdesetih uporabljal v umetniški maniri. Srčika letošnjega festivala bo sklop uho;oko:, ki spaja zvok in vizualije (med drugimi nastopijo italijanski TeZ in beograjski dvojec Woo in Izvanredni Bob), za nameček pa je tu še simpozij pod taktirko Melite Zajc o tem, ali v času zmanipuliranosti in eksploatacije podob le-te še sploh kaj pomenijo. Štart: 1. oktobra ...”

Več o festivalu: www.mfru.org.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.