|  Mladina 39  |  Kultura

Ekipa 14. mednarodnega festivala intermedijske umetnosti ...

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz_bpet.jpg

© Borut Peterlin

“Neverjeten staž mednarodnega festivala intermedijskih umetnosti, za katerim stoji MKC Maribor, gre pripisati oddaljenosti od centralnega mesta, kjer ‘mrgoli’ festivalov s sorodnim značajem, ki dušijo eden drugega v želji po ekskluzivnosti spremljanja sodobnih umetniških praks. To primerjalno prednost je MFRU že večkrat izkoristil in v miru gostil same vrhove sodobne digitalne umetnosti, tudi letos, ko na festival prihaja Edvard Zajec, ‘rezident’ Digital Art muzeja in eden prvih, ki je računalnik že v šestdesetih uporabljal v umetniški maniri. Srčika letošnjega festivala bo sklop uho;oko:, ki spaja zvok in vizualije (med drugimi nastopijo italijanski TeZ in beograjski dvojec Woo in Izvanredni Bob), za nameček pa je tu še simpozij pod taktirko Melite Zajc o tem, ali v času zmanipuliranosti in eksploatacije podob le-te še sploh kaj pomenijo. Štart: 1. oktobra ...”

Več o festivalu: www.mfru.org.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.