Saša Eržen

25. 9. 2008  |  Mladina 39  |  Kultura

Igre z joški

Urjenje spomina za odrasle

/media/www/slike.old/mladina/phudo_saa_eren.jpg

© Arhiv Mladine

Otroci svoj spomin razvijajo in trenirajo z igro iskanja parov sličic, ki se ji reče preprosto “spomin”. Da bi bila tovrstna možganska telovadba blizu tudi posameznikom v zrelih letih, so si v Angliji izmislili “spomin” za odrasle, imenovan Booby match. Navdušil bo predvsem pripadnike moškega spola, saj je treba poiskati in združiti fotografije 26 različnih parov ženskih prsi. Na drugi strani jošk se skriva 52 klasičnih igralnih kart, ki pa so nadpovprečno velike. Karte so tako široko uporabne, celo za več kakor le tri različne igre, kot piše na embalaži. Priporočajo jih tudi kot podstavke za kozarce, vsekakor so idealne za slačipoker, v primeru, da katero od dojk izgubite, pa vam še vedno ostane igra črni Peter.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.