Stanka Prodnik

 |  Mladina 39  |  Kultura

Povolilna ihta

Blišč in beda povolilnih prenosov v živo

/media/www/slike.old/mladina/pptv_bpet.jpg

© Borut Peterlin

Potem ko je Rosvita Pesek predvolilna soočenja v petek končala s kvizom o kulturni razgledanosti naših politikov, s čimer so televizije tej “obrobni” temi v celem mesecu namenile celih pet minut, smo v nedeljo le dočakali tudi povolilne prenose v živo. V teh pa je, huh ... nacionalka na žalost spet klonila. Pa ne le zato, ker so bila že Popova predvolilna soočenja gledljivejša, temveč zato, ker se je za Popovo povolilno poročanje vsaj zdelo, da poteka po vnaprej pripravljenem scenariju, nacionalka pa je po volitvah na trenutke poročala tako, kot da bi se javljala iz nepričakovano poplavljenih Železnikov.
Ko je Darja Zgonc na Popu že prebrala rezultate vzporednih volitev, je Manica J. Ambrožič šele začela z branjem. Ko so na Popu hip zatem intervjuvali zmagovalca Pahorja, je lahko TVS pol minute zatem le pristavila svoj mikrofon in upala, da se bodoči mandatar čim prej usmili še nje. To niti ne bi bilo problematično, če bi imela naslednja, osrednja povolilna oddaja TVS rep in glavo. A analiza z Lidijo Hren je bila eno samo skakanje sem in tja, v katerem nihče ni mogel dokončati stavka, ker je bil že na vrsti naslednji vklop v živo ali pa je morala Hrenova preračunavati rezultate. Na srečo je s tem ostalo manj časa za debato v studiu, še zlasti za trpečega analitika Boštjana M. Turka, ki se ni mogel sprijazniti s porazom SDS.
Medtem ko je Pop TV servirala odzive gospodarstvenikov, je bil vrhunec nacionalkine oddaje nedvomno prispevek Slavka Bobovnika, ki se mu ob tej priložnosti opravičujemo, ker smo ga zadnjič označili za dežurnega humorista na TVS. Njegova šaljiva nrav je namreč do izraza prišla šele v njegovem povolilnem sprehodu po tiskovnem središču, v katerem je Golobiča spraševal, ali sta gospe, ki stojita poleg njega, njegovi zasebni spremljevalki ali sodelavki. In v katerem je nekdanjega kandidata za predsednika države Beblerja presenetil z vprašanjem, kakšna je razlika med temi volitvami in tistimi, na katerih je nastopil on, ta pa je izstrelil: “Eee ... Kot prvo so te parlamentarne.” Verjamemo, da je s tem pripomogel k boljši gledanosti TVS, in upamo, da njegov trud ne bo ostal neopažen pri TV-šefih.
In še ključno presenečenje nedeljskega večera. To ni bil nizkotni Jelinčičev obračun z Janijem Muhičem, temveč dejstvo, da na TVS na prvih frontnih linijah ni bilo opaziti zvezdnikov informativnega programa Hlebš-Jagodič-Veselič. Se je začelo mar vodstvo TVS prilagajati zmagi levice?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.