Damjana Kolar

 |  Mladina 43  |  Kultura

Laibach & Chris Eckman

Koncertni poslastici v Ljubljani

Laibachkunstderfuge

Laibachkunstderfuge
© Arhiv Mladine

27. oktobra bo v Slovenski filharmoniji v Ljubljani nastopila zasedba Laibach s projektom Laibachkunstderfuge, predelavo Umetnosti fuge (Die Kunst der Fuge), znamenitega dela J. S. Bacha. Za svoj inštrument pri interpretaciji so si izbrali kar računalnik ter računalniške programe in nastalo je zanimivo delo, ki v nekem smislu predstavi Bacha kot začetnika elektronske glasbe. Ob Bachu je nova plošča, ki jo bodo 29. oktobra predstavili tudi v Narodnem domu Maribor, posvečena še Schönbergu, Kraftwerkom, kapitanu Georgeu Hopu Verneyju in šahistu Bobbyju Fischerju.
28. oktobra sledi še ena koncertna poslastica. V Klubu Cankarjevega doma bo v okviru koncertnega ciklusa Cankarjevi torki premierna predstavitev novega albuma The Last Side of the Mountain mednarodno uveljavljenega glasbenika Chrisa Eckmana iz Seattla, ki že nekaj let živi in dela v Sloveniji. Več o njegovem novem projektu nam je povedal publicist Milko Poštrak: “Chris Eckman nadvse ceni pesmi in njihove ustvarjalce, kar je v preteklosti pokazal že večkrat. Pesmi Daneta Zajca, prepesnjene v angleščino, je lahko razumel v potankostih. Album je na več ravneh poklon tudi drugim ustvarjalcem: Townesu van Zandtu in njegovi Our Mother The Mountain, na katerega spomni tudi ovitek plošče. Z albumom The Last Side of The Mountain, ne po naključju objavljenem pri slovenski založbi Sanje in ponatisnjenem pri nemški založbi Glitterhouse, se klanja tudi udeleženim slovenskim glasbenikom. V Cankarjevem domu pa bomo predvsem priča spoštljivemu slavljenju pesmi izven časa in prostora.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.