Damjana Kolar

 |  Mladina 46  |  Kultura

Noč ali Klic v stiski

Premiera črne komedije

Noč ali Klic v stiski

Noč ali Klic v stiski
© Borut Peterlin

Damjan Kozole, širši javnosti znan kot filmski režiser (Usodni telefon, Remington, Porno film, Rezervni deli, Delo osvobaja), se bo tokrat prvič predstavil tudi kot gledališki ustvarjalec. Premiera predstave Noč ali Klic v stiski bo 19. novembra v Slovenskem mladinskem gledališču. Kozoletov prvi scenarij za gledališče je povezan s celovečernim filmom Za vedno, ki bo ljubljansko premiero doživel le nekaj dni prej kot gledališka predstava. Obe zgodbi se zgodita v eni noči, v stanovanju, ki ga naseljujejo urbani ljudje in njihovi strahovi. Črna komedija je bila napisana tudi pod vplivom dejstva, da sodi Slovenija v sam vrh po številu samomorov. V vlogi osamljenega, depresivnega in izgubljenega Martina bo nastopil Ivan Godnič, v vlogi študentke Tine, polne življenjskega optimizma Vesna Vončina, v vlogi Tininega fanta pa Boris Kos.
Več o predstavi nam je povedal sam Damjan Kozole: “Noč je komedija o resnih stvareh, o strahovih in skrivnostih, ki jih vsi nosimo v sebi. Urbana zgodba se dogaja v Ljubljani, lahko pa bi se kjerkoli drugje. V gledališču sta realnost in resničnost seveda nekaj drugega kot na filmu. V svoji prvi gledališki režiji sem se veliko ukvarjal s tem, hotel sem narediti predstavo o realnih ljudeh z realno govorico, realnimi gestami in realnimi problemi. Vsi liki v igri so neposredno ali posredno soočeni z minljivostjo. Vsak od njih nas opozarja, kako krhka je naša eksistenca. Humorju navkljub je resnica grenka: ko nas ni več, za nami ne ostane - nič.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.