Saša Eržen

20. 11. 2008  |  Mladina 47  |  Kultura

Vatikanski koledar

Dvanajst prepovedanih sadežev

/media/www/slike.old/mladina/phudo_saa_eren.jpg

Biznis s koledarji za prihodnje leto je v polnem teku. In medtem ko bodo v mnogih domovih dneve šteli preprosti gasilski in dimnikarski koledarji z imeni svetnikov ter se bodo na stenah avtomehaničnih delavnic najverjetneje raztegovale nagice, si lahko dekleta, žene, nune in homoseksualci mesece popestrijo s prepovedanimi sadeži; italijanski fotograf Piero Pazzi namreč že šesto leto zapored ponuja Calendario romano, v katerem pozira 12 greha vrednih rimskokatoliških duhovnikov in semeniščnikov. Koledar je zamišljen kot vatikanski suvenir, s katerim je Pazzi dopolnil svojo ponudbo koledarjev s kipi angelov in z beneškimi gondoljerji, del izkupička pa je v prejšnjih letih šel v dobrodelne namene. Med znanimi personami, ki so lahko gojile nečiste misli ob pogledu na vatikanske žrebce, je bila bojda tudi Cherie Blair, in čeprav gre dvomiti, da v koledarju vselej pristanejo le resnični duhovniki ali semeniščniki, ki nastopajo oblečeni ter brez imen in priimkov, avdicija za leto 2010 že poteka.
Še mimogrede, vseh 12 fotografij si lahko ogledate na spletni strani Mladine (www.mladina.si).

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.