Damijana Kolar

 |  Mladina 48  |  Kultura

Performa 2008

13. mednarodni festival sodobnih scenskih umetnosti

Irena Tomažin

Irena Tomažin
© Nejc Saje

Od 2. do 6. decembra bo v organizaciji MKC Maribor na različnih lokacijah v Mariboru (Prvi oder I. gimnazije, Dvorana Gustaf v Pekarni, Kulturnem inkubatorju, Rožmarinu) potekal festival, na katerem bo predstavljen izbor domače in mednarodne multimedijske, plesne in gledališke produkcije. Na festivalu, ki se tudi letos osredotoča na raziskovalne in eksperimentalne projekte, se bodo predstavili: Plesni center Tala Zagreb (Ne boj se, tudi mene je strah), Miha Ciglar (3rd Pole), Rotozaza iz Velike Britanije (Etiquette), Sašo in Mojtina Jurcer (Medejin krik), Irena Tomažin (Kot kaplja dežja v usta molka), Ryuzo Fukuhara (Štirje elementi). V spremljevalnem programu bosta potekali predstavitev revije Maska in plesna delavnica japonskega plesalca Ryuza Fukuhare. Ogled vseh predstav je brezplačen.
Več nam je povedal koordinator festivala Nino Flisar:Performa je edini festival sodobnih scenskih umetnosti v severovzhodnem delu Slovenije z mednarodnim predznakom. V 12 letih se je uveljavila kot prostor za tiste, ki jim bolj kot ne klasični in konvencionalni repertoarji institucionalnih gledališč ne dišijo preveč, posebej pa še za tiste, ki si želijo intermedijsko eksperimentalno scensko umetnost, ki reflektira utrip sodobnega življenja. Mesto ob Dravi je tako v poznem jesenskem času prizorišče svežih nekonvencionalnih odrskih pristopov, tako iz domačih logov kot tudi tujine, ki v bodoči evropski prestolnici kulture seveda, če hoče biti kozmopolitska, ne smejo umanjkati.” Več na: www.performa.si.



 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.