Damjana Kolar

4. 12. 2008  |  Mladina 49  |  Kultura

Animateka 08

5. mednarodni festival animiranega filma

PRASKANKA REGINE PESSOA

PRASKANKA REGINE PESSOA

Od 8. do 14. decembra bo ljubljanski Kinodvor prizorišče pete jubilejne edicije festivala animiranega filma, katerega producent je Društvo za oživljanje zgodbe 2. koluta. Tudi letos bodo v tekmovalnem programu predstavili sodobno produkcijo kratkega animiranega filma iz Vzhodne in Srednje Evrope, ena od letošnjih novosti pa bo otroška žirija, ki bo prvič izbirala najboljši film v mednarodnem otroškem programu Slon. V okviru delovnih zajtrkov bodo predstavili slovenske animirane filme v nastajanju ter okroglo mizo na temo Animirani film za internet, za vse ljubitelje računalniške animacije pa izbor najboljših iz mednarodnega festivala SIGGRAPH. Festival bo odprla retrospektiva letošnjega rezidenčnega umetnika, švicarskega mojstra animacije Georgesa Schwizgebla.
Več o programu nam je povedal programski direktor festivala Igor Prassel: “Bogat letošnji filmski program Animateke zaokrožujejo posebne predstavitve: fokus na poljski animirani ter baskovski kratki film, premiera celovečerne animirane grozljivke Strah(ovi) pred temo, predstavitev digitalizacije kultne serije Zagreb filma Profesor Baltazar. V MGLC-ju bodo do konca decembra razstavljene originalne praskanke portugalske avtorice Regine Pessoa, vizualne podobe Georgesa Schwizgebla, letošnjega avtorja animatečnega plakata, pa bodo na ogled v galeriji Kinodvora. Pomembna novost letošnjega festivala je tudi natečaj za spletno animacijo, poimenovan AnimaWeb.” Več na: www.animateka.si.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.