4. 12. 2008  |  Mladina 49  |  Kultura

Knjiga “Gremo v mesto Ljubljana - Arhitekturni sprehodi”

Arhitekta Špela Kuhar in Robert Potokar o svojem vodniku, ki je po zaslugi oblikovalca Domna Frasa na 24. knjižnem sejmu prejel nagrado za najlepšo slovensko knjigo na področju znanstvenih knjig, učbenikov in stvarne literature

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz_20081202_7883.jpg

© Borut Peterlin

“Na slavnostni otvoritvi 24. slovenskega knjižnega sejma je Združenje knjižnih založnikov pri GZS podelilo nagrade za najlepše slovenske knjige. Med njimi je laskav naziv prejel tudi vodnik Gremo v mesto Ljubljana: arhitekturni sprehodi in ogledi, ki sva ga vsebinsko zasnovala Špela in Robert, za grafično podobo pa je poskrbel Domen. Naše skupno delo se je začelo prav pod Plečnikovo piramido na Rimskem zidu.
Vodnik je povabilo na raziskovanje Ljubljane. Za meščane, obiskovalce, starše, otroke, vzgojitelje in učitelje. Je vodnik z ravno prav informacijami, da spodbudi zanimanje za zgodovino, arhitekturno zanimive stavbe, ulice, trge in parke, ki sestavljajo mozaik mesta. Igriv, barvit in bogat z lepimi fotografijami, risbami, primerjavami, zanimivostmi, anekdotami, zemljevidi. Vse našteto pa nadgrajujejo ilustracije priznanih slovenskih ilustratorjev.
In kdo vse je še sodeloval v naši ekipi? Fotografije so delo Mirana Kambiča, ilustracije Damijana Stepančiča, Polone Lovšin, Adriana Janežiča, Maše Kozjek, Kristine Krhin, Ane Razpotnik Donati, Jelke Godec Schmidt in Matjaža Schmidta, risbe Andraža Kavčiča in zemljevidi Damijana Jeriča.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.