|  Mladina 50  |  Kultura

Jararaja, bend

Petčlanska zasedba uveljavljenih glasbenikov, ki glasbe ne restavrirajo, temveč jo izrabljajo za doseganje hedonističnega ekstremizma, o svojem glasbenem ustvarjanju ...

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz_jararaja_20081203_8003.jpg

© Borut Peterlin

Jararaja. Pet godcev. S harmoniko, violino, klarinetom, kontrabasom in bobni smo gradili mostove med staro in mlado glasbo, med starimi in mladimi ušesi. Svežina naših priredb slovenskega ljudskega izročila je osvojila še tako neizprosno izključujoče glasbeno-zvrstno srce. Da o naših čedalje pogostejših avtorskih skladbah niti ne izgubljamo besedi. Kjerkoli smo godli, povsod se je rajalo. Najsi bo jaro ali staro; vsi so nas bili veseli - greli smo jih ob nežnih zvokih in z njimi hranili svoje duše. Ni umanjkalo velmož, ki so si nas, imenitne godce, poželeli na svojih zabavah. Še več je bilo klubov, koncertnih prizorišč, festivalov, ki se niso hoteli ponašati s tem, da nas še niso gostili. Tako smo radoživo godli in peli, dokler ni prišla ona. Nismo poznali ne nje, ne njenega imena ... recesija!
Glasba nas sedaj greje na drugačen način. Ob tabornem ognju si čedalje večkrat zapojemo ...

“Bom godca si vzela,
bom zmerej vesela -
če kruha ne bo,
zagodel mi bo!”



 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.