Stanka Prodnik

 |  Mladina 50  |  Kultura

Rosvita in Miklavž

Praznična televizija

Rosvita Pesek

Rosvita Pesek
© Borut Peterlin

Potem ko so otroci dokončno obupali in se sprijaznili s tem, da pač niso del javnosti, katere interesom bi po definiciji morala služiti javna RTV, se je, kot kaže, vsa ljudskost tega sveta preselila v informativno oddajo, ki je nekje do spremenjenega zakona o RTV veljala za najbolj resnobno in kredibilno.
Petkov obisk Miklavža v Odmevih je bil zagotovo eden bolj cirkuških. Ne samo, da je Rosvita Pesek skušala igrati presenečeno voditeljico, ko je vpila “kar noter, kar noter”, celo smešna je hotela biti, ko je želela takole analitično implementirati, kar se je naučila med oddajo, in ga povprašala o vplivih krize na praznike. Pa se je Miklavž po ljudsko zakrohotal in vsem priznal, da je angelčkom znižal honorar, parklji pa tako ali tako delajo zastonj. Seveda sta še skupaj razdrla eno žaltavo, ko ji je njegova svetost pod nos pomolila darilo - novi zakon o RTV. Takrat nam za sekundo ni bilo jasno, ali gre za neslano šalo ali pa Rosvita samo tako živčno reagira v družbi parkljev. Darila namreč ni komentirala, samo rahlo histerično je vprašala, ali ji je Miklavž prinesel še kaj drugega. Pa ne, da se boji, da bi novi zakon o RTV odnesel tudi njo?
Čeprav so z obiskom maškar na RTV verjetno želeli dvigniti rating poznovečerne oddaje, ki je otroci večinoma ne spremljajo, sploh zdaj, ko jih Lumpi pošlje spat že malo po šesti, moramo opozoriti, da je tovrstno privabljanje pozornosti vsaj nenavadno. Kajti na POP TV te dni raje prenavljajo studio in obljubljajo večje ekrane, boljšo grafiko in več novic. Seveda bo zanimivo videti, ali bodo zadovoljili visoka pričakovanja tistih, ki upajo, da bo vsaj ena slovenska informativna oddaja segla do gležnjev CNN-u in njegovemu čudu tehnike, kot so touch screeni in hologrami. Nacionalka pa nič. Še eni bolj naprednih informativnih oddaj Studiu City so v ponedeljek podtaknili Jureta Godlerja, ki je imel približno isto funkcijo kot petkov Miklavž. Nismo čisto vedeli, ali Godler igra, da ni smešen, ali noče biti smešen, ali ne zna biti smešen.
Da jim ni več pomoči in da javna televizija prehaja v stanje resignacije, je TVS dokazala še z napovedjo, da bo nedeljske večere ponovno prevzel Mario. Kdo bi si mislil, da ga bomo veseli, a po pojočih župnikih in propadlih pop starletah, ki trenutno vladajo temu terminu, je misel na Maria, njegov upokojenski humor in s klišeji nabito kramljanje ob čaju, pomirjujoča. Še več, kar praznična.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.